Η Συγχώρεση στο γάμο.

Το να είσαι σε θέση να συγχωρήσεις και να αφήσεις πίσω κάτι άσχημο που σε έχει πληγώσει, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για ένα γάμο. Επιπλέον, το να μπορέσεις να συγχωρήσεις , είναι ένας τρόπος για να κρατήσεις τον εαυτό σου υγιή τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

Η Συγχώρεση στο γάμο
Η Συγχώρεση στο γάμο

Συγχώρεση και Υγεία

Αν παραμείνετε σε καταστάσεις που σας έχουν προκαλέσει πόνο, απογοητεύσεις, αν συνεχίσετε για καιρό να σκέφτεστε προδοσίες ή μικροπρεπείς συμπεριφορές και νιώθετε θυμό, τότε χαραμίζετε τον χρόνο και την ενέργεια σας. Το να κρατάτε μέσα σας τον πόνο , μπορεί αυτό να μετατραπεί σε κάτι πολύ χειρότερο – σε μίσος και ακραία πικρία .Η έλλειψη της συγχώρεσης μπορεί να σας ρίξει ψυχολογικά και να κάνει κακό τόσο στην σωματική σας υγεία , όσο και στην ψυχική σας ηρεμία.

Πώς να Συγχωρήσετε

Πάρτε απόφαση να συγχωρήσετε τον σύζυγο σας.

Όταν επιστρέφουν στην σκέψη σας οι καταστάσεις και οι εικόνες που σας προκαλούν πόνο και θλίψη προσπαθήστε να αλλάξετε την σκέψη σας, φέρνοντας στο μυαλό σας κάτι που θα σας ηρεμήσει και θα σας αποσπάσει την προσοχή από αυτές τις σκέψεις.

Μην πετάτε το λάθος που έκανε ο σύντροφός σας κάθε φορά που συζητάτε.
Μην το χρησιμοποιείτε σαν επιχείρημα κάθε φορά που θέλετε να αποδείξετε ότι έχετε δίκιο.
Μην επιδιώξετε εκδίκηση ή τιμωρία. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προκαλέσετε στον εαυτό σας περισσότερο πόνο.

Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε για ποίο λόγο ο σύντροφός σας, σας πλήγωσε

Να θυμάστε ότι συγχώρεση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συγχωρήσετε την βίαιη συμπεριφορά

Να είστε υπομονετικοί. Να ξέρετε πως η συγχώρεση θέλει χρόνο γι’ αυτό προσπαθήστε να μην πιέζετε τον εαυτό σας

Αν συνεχίσετε να μην μπορείτε να συγχωρήσετε ή να βρείτε ηρεμία με τον εαυτό σας ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Πως ζητάμε να μας συγχωρήσουν

Θα πρέπει να έχετε πραγματικά μετανιώσει για τον πόνο που έχετε προκαλέσει και να δείξετε στον σύντροφό σας ότι πραγματικά νιώθετε τύψεις γι’ αυτό.

Να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε τη δέσμευση να μην βλάψετε το σύντροφό σας και πάλι, επαναλαμβάνοντας συμπεριφορές που προκαλούν πόνο σε εκείνον

Αποδεχτείτε τις συνέπειες αυτού που κάνατε.

Προσπαθήστε να επανορθώσετε

Να είστε υπομονετικοί με τον σύντροφό σας. Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να σας συγχωρήσει. Μην απορρίψετε τα συναισθήματα του συντρόφου σας λέγοντας του «Έλα μωρέ, Ξεπέρασε το»

Στον γάμο χρειάζεται να συγχωρούμε

Ο καθένας κάνει λάθη. Ο καθένας έχει μέρες που γκρινιάζει ή δεν έχει διάθεση και πολλοί άνθρωποι λένε πράγματα που δεν σημαίνουν τίποτα ή δεν τα εννοούν εκείνη τη στιγή.

Ο καθένας χρειάζεται να μπορεί να συγχωρεί και να συγχωρείτε.

Καμία σχέση, ιδιαίτερα μια σχέση γάμου, δεν μπορεί να κρατήσει στον χρόνο χωρίς συγχώρεση η οποία είναι ζωτικής σημασίας.

Όλα έχουν τα όρια τους

Αν ο σύντροφος σας συνεχίζει να σας κακομεταχειρίζεται, να σας λέει ψέματα ή να σας προκαλεί πόνο τότε ίσως είναι καιρός να πείτε τέλος στον γάμο σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συγχώρεση μπορεί να προκαλεί περισσότερο πόνο και με μεγαλύτερη διάρκεια.