Πώς να βελτιώσετε τη σχέση σας με το σύζυγό σας

Γάμος. Η ένωση δύο ψυχών που αγαπούν πραγματικά η μια την άλλη και μόνο ο Θεός μπορεί να τις χωρίσει. Πόσο ρομαντικό, έτσι δεν είναι;

Βελτιώστε την Σχέση σας
Βελτιώστε την Σχέση σας

Αλλά, δυστυχώς, οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι πάρα πολύ καιρό, αν και εξακολουθούν να αισθάνονται συναισθήματα αγάπης για το σύντροφό τους, τείνουν να βλέπουν τη σχέση τους να γίνεται κάθε μέρα και πιο απόμακρη.

Διαβάστε μερικά βήματα για το πώς θα βελτιώσετε την σχέση σας με τον σύζυγό σας.

 

Βήματα

1ο Σκεφτείτε το.

Είναι αληθινή αγάπη; Σκέφτεστε ακόμα αρκετά τον σύντροφό σας; Μπορείτε ακόμα να λέτε ότι τον αγαπάτε αληθινά;  Θα δεχόσασταν να δώσετε τη ζωή σας για σώσετε την δική του; Συνεχίζετε να τον αγαπάτε ακόμα με όλα του τα ελαττώματα;  Αν ειλικρινά  απαντήσατε ΝΑΙ στις ερωτήσεις αυτές τότε συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, αν πάλι είπατε ΟΧΙ στις περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις, τότε δώστε τέλος σε αυτή τη σχέση.

2ο  Δώστε σημασία στην εμφάνιση σας.

Εντάξει, είναι σημαντικό ο σύντροφός σας, να σας αγαπά για την προσωπικότητα σας, αλλά δεν μπορείτε να ζητάτε από τον άλλον να είναι εξαιρετικά ευτυχισμένος και να νιώθει έλξη για εσάς αν είστε συνεχώς απεριποίητη. Έτσι, για το καλό σας, φροντίστε να περιποιείστε τον εαυτό σας καθημερινά. Ειλικρινά , είναι σημαντικό ο σύντροφος σας να σας αγαπά ακόμα και αν είστε ο λιγότερο ελκυστικός άνθρωπος στον κόσμο αλλά σίγουρα θα νιώθει περισσότερο ευτυχισμένος αν σας βλέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας.

3ο  Μιλήστε σαν φίλοι.

Η συζήτηση είναι πραγματικά ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση. Μην νομίζετε ότι συζητάτε όμως όταν το θέμα της συζήτησης έχει να κάνει με το σπίτι και την οικογένεια μόνο ( λογαριασμοί, παιδιά, χρήματα.) Μιλήστε όπως θα μιλούσατε στον καλύτερο/η σας φίλο/η, και δεν εννοούμε ποδόσφαιρο ή ρούχα , αλλά για πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία όπως  για τα όνειρα που έχετε για την ζωή σας.

4ο  Πείτε  “Σ ‘αγαπώ” και δείξτε την αγάπη σας.

Αγκαλιαστείτε , φιληθείτε , πείτε σ’αγαπώ το πρωί που ξυπνάτε. Πείτε στον σύντροφο σας ότι είναι το πιο όμορφο πλάσμα στον κόσμο και πόσο τυχεροί είστε που είστε μαζί. Πείτε του πόσο τον αγαπάτε ακόμα και με όλες τους τις αδυναμίες. Πείτε το ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, άλλωστε δεν είναι αλήθεια αυτό για εσάς; Εφόσον είναι αλήθεια αυτό για εσάς, φροντίστε να το γνωρίζει και ο σύντροφος σας.

5ο Κάντε έρωτα.

Το να έχετε μια ενεργή σεξουαλική ζωή με το σύντροφό σας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Σας κάνει να αισθάνεστε πάντα οικεία με τον άλλον και σας φέρνει πιο κοντά. Κάντε έρωτα κάθε μέρα ή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, αλλά κάντε!!! Άλλωστε όταν κάνουμε σεξ με συναίσθημα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο.

6ο Εάν υπάρχει ένα πρόβλημα, λύστε το!

Εάν ο σύντροφός σας κάνει κάτι λάθος, αντί να φωνάζετε και τσακώνεστε γιατί δεν κάθεστε να τον ρωτήσετε για ποιο λόγο το έκανε αυτό; Συζητήστε μαζί του και πείτε του πως αισθάνεστε χωρίς φωνές. Και πάλι, η καλή και σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί. Να θυμάστε πως το άτομο που παντρευτήκατε δεν θα είναι μόνο εραστής σας για πάντα, αλλά και καλύτερος σας φίλος για πάντα.

7ο Ποτέ να μην λέτε άσχημα πράγματα για τον σύντροφο σας μπροστά στα παιδιά.

Αν το κάνετε αυτό μπροστά στα παιδιά σας, τότε τους δίνετε μια αρνητική εικόνα των σχέσεων, και αργότερα θα νιώθετε ένοχη γι’ αυτό. Βεβαιωθείτε ότι πάντα λέτε καλά πράγματα για τον σύντροφο σας μπροστά στα παιδιά. Παραδείγματος χάριν  αν ο σύντροφος σας ξέχασε κάτι σημαντικό μην πείτε εκφράσεις όπως «Είναι Χαζός» ή «Δεν ενδιαφέρετε για κανέναν άλλον από τον εαυτό του», σκεφτείτε πριν πείτε οτιδήποτε, όταν νιώθετε θυμωμένοι, και προσπαθήστε να πείτε κάτι όπως «Τον αγαπώ πολύ αυτόν τον άνθρωπο αλλά θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικός»

Συμβουλές

Καθημερινά, όταν γυρίζετε στο σπίτι από την δουλειά , φροντίστε να φιλήσετε τον σύντροφο σας , να του πείτε πόσο τον αγαπάτε και να τον ρωτήσετε πως ήταν η μέρα του. Ακούστε τι θα σας πει και φροντίστε να μιλάτε πάντα θετικά.

Αν αισθάνεστε άσχημα για κάτι, αντί να ουρλιάζετε και να φωνάζετε στους ανθρώπους που αγαπάτε, ζητήστε από τον σύντροφο σας να μιλήσετε και ακόμα και αν αισθανθείτε ότι θέλετε να κλάψετε , κλάψτε και ζητήστε του μια αγκαλιά.
Πάτε έξω μια βόλτα οι δυο σας. Μερικές φορές βγείτε έξω οι δύο σας, πηγαίνετε σε κάποιο εστιατόριο , ή απλά περπατήστε μιλώντας για τη ζωή και τα όνειρα σας.

Να είστε καλοί με τους φίλους του συντρόφους σας. Συναναστραφείτε μαζί τους , κάθε φορά που τους βλέπετε μιλήστε τους για λίγο και προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί τους. Από την στιγμή που αυτοί οι άνθρωποι είναι σημαντικοί για τον σύντροφο σας, τότε θα πρέπει να τους σεβόσαστε.
Εάν ζηλέψετε μην κάνετε σκηνή. Συζητήστε το  κατ ‘ιδίαν και φροντίστε να πειτε κάτι σαν: “Κοίταξε, ξέρεις ότι σε αγαπώ και σου έχω εμπιστοσύνη, αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω και ζηλεύω αυτό το άτομο –  Λυπάμαι γι ‘αυτό ». Αν αντιδράσετε με αυτόν τον τρόπο , τότε ο σύντροφος σας θα σας καταλάβει και θα σας εξηγήσει κάποια πράγματα ώστε να καθησυχάσει την ζήλια σας και να μην ανησυχείτε πλέον.

 

Σεβαστείτε τον σύντροφο σας. Μπορείτε να κοιτάτε και ακόμα να φλερτάρετε λίγο με άλλους ανθρώπους, αλλά ποτέ μα ποτέ μην τον εξαπατήσετε.